sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Harmuskamuunnelmia

Mulla on ilimeisesti menosa tällanen abstraktin taiteen kausi. Tykkään tikata ja suunnitella mahollisimman yksinkertasia kuvioita. Kuitenkin niisä kuvioisa pitäis olla jotain uutta ja pientä ireaa. Sitä sitte tierä onko näisäkä mitään ireaa, mutta ei ainaska ole toisia samallaisia! Sehän täsä neulonnam maailmasa tahtoo olla hankalaa, että aina joku on jo keksiny just sen kuvion mitä aattelit tehä. Nettisivustot on pullolhan jos jonkinlaista kuviota, palamikkua ja pitsiä. Ammennankin ireoita sitte milloin mistäki. Posti toi näytenumeron aikakauslehestä ja sitä plaraillesa sattu silimhän tuollanen kuva. Sopivasti sitte nuista erellisistä Harmuska-sukista sain irean muunnella vähän tuota kuvan kuviota.


Sininen färi vaihtu turkooshin, ko ei ollu lankalaatikosa just nyt sopivan färistä sinistä. Lankana 7-veikka, puikot 3,5.

 
 
Ohje:
 
55 s valpalmikkoreunus
 
1-2 krs: *3 o 2 n*, toista *-* kierroksen loppuun
2 krs: kuten 1 krs
3 krs: *nosta 1 s neulomatta, neulo 2 o, vedä nostettu silmukka 2 neulotun s:n yli, 2 n* toista *-* kierroksen loppuun
4:krs *neulo 1 o, tee langankierto, 1 o, 2 n*, toista *-* kierroksen loppuun.
Toista 1-4 krs kunnes joustinneule on haluamasi levyinen.
(Itse tykkään tehä niin, että viimeinen kierros ennen kirjoneulekuvion alkua on krs 3, jonka teen kuitenkin niin, että kun teen ylivetokavennuksen lisään yhden s. ennen silmukoiden siirtämistä oikealle puikolle. Eli silmukkamäärä on valmiiksi oikea lähdettäessä tekemään sileää.
 
 
Kirjoneulekuvio (4 s:n mallikerta toistuu):
 
1. rivi alinna
 
 
Kirjoneulekuvion jälkeen valkoisilla kierroksilla kavensin ennen kantapäätä 5 s = 55 s. Jalkaosassa kiilakavennusten jälkeen puikoille jäi 13 s per puikko = 52 s. Jalkaosan kuvio muuten sama kuin varsiosassa, mutta päin vastoin. Valkoisia välikerroksia 5 ennen ja jälkeen kirjoneuleen.
 
 
 

 

tiistai 21. maaliskuuta 2017

Harmaata, mustaa ja tarpeeksi yksinkertaista

Harmuskat


Kun aikansa suunnittelee ja neuloo mitä kummallisempia kuvioita, on kivaa välillä tehä jotain niin yksinkertaista, että television kasseluki onnistuu siinä samalla. Näitä sukkia tehesä ei tarssenu ohojeruurukkoja tuijotella.

Olokhon tämä plogitekstiki tällä kertaa näin yksinkertanen. Lankana sukissa 7-veikka harmaa ja musta, siitä nimiki Harmuskat :)



 
 
Naisen koossa joustinneule (1 o, 1 n) 52 silmukkaa. Kirjoneulekuvion alkaessa, lisäsin 4 silmukkaa tasavälein.
 
Kirjoneulekuvio (4 s:n mallikerta toistuu):
1. rivi alinna
 
 
 
Kirjoneulekuvion jälkeen kavensin tasakerroksin 4 kertaa 2 s = 48 s ennen kantapäätä.

maanantai 6. maaliskuuta 2017

Koodi

Kevätaurinko paistaa jo niin komiasti ulukona, mutta mulla ne vaan puikot kilisee sisällä. Jostain verhonraosta lie joku valonsäthen pilikahus päässyt käpyrauhashen asti ja saanut aikhan lievää innostumista tikkaamishen. Ei tuonne ulos kyllä tohi lähtiä, saa pian liikaa valua kerralla. Sev verran käväsin, että uusimmasta sukasta näppäsin pikasesti kuvan. Tuli ihan mielhen koivun runko nuista väreistä ja viivoista. Jolleki ne voi tuua mielhen ennemminki niinki arkisen asian ko viivakoorin.

Irea sukhin tuli hamhesta, jonka kuvhan törmäsin netisä. Lankana aina niin tuttu 7-velijestä.







 
River Island black and white midi skirt