lauantai 27. helmikuuta 2016

Välineurheilua

Puikot ja systeemit

Ei ois Lintu-Paavolan emäntä uskonu, että neulominen eli kaustisen murthella tikkaaminen, voi olla verrattavisa jopa huippu-urheilhun. Luulin tietäväni kaiken tikkaamisesta. Oonhan teheny sitä jo pikkutytöstä asti. Mutta kappas ei ole pelekästhän olemasa vain niitä harmaita sukkapuikkoja. Tierättehän ne markttien hyllyiltäkin löytyvät tutusti kilisevät puikot. Niin oonham minä niillä bambupuikoilla jo jonkin aikaa kutonu. Lentokonheshenka ei saa ottaa niitä metallipuikkoja. Niinko ne bambupuikot ois yhthän sen turvallisempia...

Tuolta facebookin ihimhellisestä maailmasta oon saanu kyllä jos jonkinmoista vinkkiä tikkaamishen ja välineishin. Nyt välineurheilusta innostunheena tilasinki hiilikuituset puikot nimelthän KnitPro karbonz. Ja että kuulkaa usko ko ol lysti päästellä menehän. Vaikka kärijet näytti teräviltä, ei tuu sormenpäät yhthän kipiäks. Päinvastoin lanka luistaa puikolla ko unelma ja sillä terävällä kärijellä on ilo nostaa silimukoita.

Toinen hankinta oli sitte semmonen langanohojain. Kokeilin ekaks pujottaa kahta lankaa tikatessani toisen langan toisen sormen alta ja toisen taas toisen sormen alta. Hyvin sujui ja aattelin, että eihän tähän mitään langanohojaimia tarvita. Kuiteski sellasen tilasij ja tänäpänä eka kerta kokeilij ja ei voi sanua ko että toimii! Vähän hiostava kapula tuo mun malli. Oon nähäny kaikellaisia isseviriteltyjä vieterisysteemejä ja vähän toisellaisia ostosia.

Seuraavaks puikoilla onki valamistumasa taas mun oma malli "Lupaus keväästä". Pikkuveli kyllä sano, että se Promise of Spirng oj joku Game of Thrones jakso. Tuumas, että kuronko jotain kyseishen sarijhal liittyvää sukkaa. Mietin, että pitäiskö nimi muuttaa, mutta antaa mennä nyt tällä :)


perjantai 19. helmikuuta 2016

Candy Crush-sukat

Karkkipäivä ja 7veikka puikoilla

Tiedättehän sen suositun karkkipelin? Sen Candy Crushin? Kerran erehyin pelaahan sitä, ko miehen siskolla oli se peli tabletilla. Kerrasta jäin siihen koukhun. Aikaa kului ja tasoja menin ethenpäin kunnes peli muuttui sev verran hankalaks, että mulla mielenkiinto loppu. Vieloon kuiteski sitä toista karkkipeliä pelannu nimittäin Candy Crush Sodaa :) Siinon kiva kellutella karhuja kuplisa karkkiketjun yläpuolelle, rikkoa kuorrutteita ja pelastaa karhuja jäitten ja hunajan alta.

Tein kuiteski niitten iloks, jokka pelekkää Candy Crushia pelaa, tällaset karkkisukat. Väripomminki olisin joteski halunnu mallata nuihin. Tällä kertaa kuiteski fölijysä vain valikoima karkkeja ja pelin logosta napattu syrän sukan kärkiosasa. Eli tässäpä "Karkkirysäys" olokaapa hyvät!

Ohje https://drive.google.com/file/d/0Bzrczg_7HN-wVTJKOGxNV25qMm8/view?usp=sharing





keskiviikko 10. helmikuuta 2016

No Farms No Food-sukat

 Villasukkien villitsemä


Sattuipa kerran joulun alla, että edellisestä tikkuutyöstä oli kulunut jo liian kauan aikaa. Harmistelin mielessä, kun ei vaaan kertakaikkiaan ole saanut aikaseksi mitään neuletyötä. Väkisin aloitin villasukkien teon ihan tavallisesta kirjavasta seiskaveikka-langasta.

Sen jälkeen ei maailma ole ollut enää entisensä. Viimeinen sysäys villasukkainnostukselle oli liittyminen facebookin Voihan Villasukka!-ryhmään. Niin monia ihania kirjoneulesukkia tuli vastaan, että omatkin aivot alkoivat raksuttaa päässään mitä erilaisempia kuvioita. Vihdoin pusersin päästäni tietokoneen Excel-ohjelmaa apuna käyttäen piirroksen, johon olin enemmän kuin tyytyväinen. Myös valmiit sukat olivat mielestäni aika hienot! Vai mitä tuumaaatte? Naisen sukan ohje nyt saatavissa Raverlystä! http://www.ravelry.com/patterns/library/no-farms-no-food